Zeleni finančni instrumenti

Vabimo vas na predavanje viš. pred. mag. Sabine Taškar Beloglavec, ki bo potekalo v torek, 2. aprila 2024, s pričetkom ob 17.00 v Modri dvorani na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru, Razlagova ulica 20, 2000 Maribor. Predavanje z naslovom Zeleni finančni instrumenti bo potekalo v okviru ciklusa predavanj ZELENI DEMB+.

Preberi več

Zelene finance

Vabimo vas na predavanje viš. pred. mag. Sabine Taškar Beloglavec, ki bo potekalo v petek, 1. marca 2024, s pričetkom ob 16.00 v predavalnici P1.5 na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru, Razlagova ulica 14, 2000 Maribor.

Preberi več

Aktualna dogajanja na globalnih trgih, obnova slovenije in vpliv na slovensko ekonomsko politiko

Vabimo vas na predavanje, ki ga prireja Drustvo ekonomistov Maribor v sodelovanju z Ekonomsko-poslovno
fakulteto Univerze v Mariboru. Predavanje bo potekalo v okviru ciklusa predavanj DEMB+.
Tokratni gost bo g. Bojan lvanc, CFA, CAIA, glavni ekonomist pri GZS (Gospodarska zbornica Slovenije),
ugledni strokovnjak in podpredsednik drustva CFA Slovenija, ki bo predstavil aktualne razmere in dogajanja na globalnih trgih, dinamiko odprave skode po naravni katastrofi ter njihov vpliv na slovensko gospodarstvo.

Preberi več

Zelena prihodnost

Vabimo vas na predstavitev rezultatov dela članov Laboratorija za zeleno ekonomijo, ki bo potekala v sredo, 28. 6. 2023, od 17.00 dalje. Predstavitev bo potekala na daljavo s pomočjo aplikacije Microsoft Teams.

Preberi več

Poročilo o posvetovanju Ekonomija 2022

Obveščamo vas, da je v četrtek, 8. 12. 2022, na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru potekalo posvetovanje Ekonomija 2022, ki se ga je udeležilo okoli 30 slušateljev. Vabljeno predavanje je izvedel Vasja Crnjakovič, član upravnega odbora podjetja Nepremičninske storitve, d. o. o., Celje (RE/MAX Slovenija), vodja agencije in direktor RE/MAX Nepremičnine Maribor ter vodja agencije RE/MAX Nepremičnine Celje. Gospod Crnjakovič je predaval o negotovosti na nepremičninskem trgu.

Preberi več

Poročilo o predavanju Latinska Amerika kot poslovna priložnost

Obveščamo vas, da se je predavanja Latinska Amerika kot poslovna priložnost, ki ga je v torek, 29. novembra 2022, izvedel gospod Anže Štupar z Inštituta za gospodarsko sodelovanje med Srednjo Evropo in Latinsko Ameriko udeležilo 35 slušateljev z Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru in Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Prodekanica za mednarodno sodelovanje Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru doc. dr. Romana Korez Vide je pohvalila dogodek in pozvala k organizaciji podobnih dogodkov. Ob tej priložnosti se Društvo ekonomistov Maribor še enkrat zahvaljuje gospodu Štuparju ter Študentskemu svetu Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru in Študentskemu svetu Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani za sodelovanje.

Preberi več

Latinska Amerika kot poslovna priložnost

Obveščamo vas, da bo v torek, 29. novembra 2022, potekalo predavanje Latinska Amerika kot poslovna priložnost, ki ga Društvo ekonomistov Maribor organizira v sodelovanju z Inštitutom za gospodarsko sodelovanje med Srednjo Evropo in Latinsko Ameriko, Študentskim svetom Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in Študentskim svetom Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru. Predavanje bo izvedel gospod Anže Štupar z Inštituta za gospodarsko sodelovanje med Srednjo Evropo in Latinsko Ameriko. Potekalo bo v okviru predpriprav na posvetovanje Ekonomija 2022.

Preberi več

Izzivi digitalne preobrazbe

Obveščamo vas, da je pri Univerzitetni založbi Univerze v Mariboru izšla strokovna monografija Izzivi digitalne preobrazbe, ki je nastala v okviru projekta ŠI:UM, pri katerem je kot mentor sodeloval tudi pred. mag. Dejan Romih. Izdajateljica monografije je Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru, soizdajatelj pa Društvo ekonomistov Maribor.

Preberi več

Redni letni zbor članov društva

Obveščam vas, da bo v četrtek, 23. junija 2022, potekal redni letni zbor članov Društva ekonomistov Maribor, ki se bo začel ob 18.00 v hotelu Piramida, Ulica heroja Šlandra 10, 2000 Maribor. Predlog dnevnega reda je bil članom društva poslal po pošti ali e-pošti.

Preberi več

Mednarodna konferenca CA20112 – PROFEEDBACK

Obveščava vas, da društvo sodeluje pri organizaciji mednarodne konference CA20112 – PROFEEDBACK, ki bo potekala 12. in 13. septembra 2022 na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. Tema letošnje konference je Evaluation of Policies on Social Inclusion, Migration (in particular interventions related to integration).

Preberi več

Laboratorij za digitalno ekonomijo

Obveščava vas, da društvo sodeluje pri projektu Študentski izzivi Univerze v Mariboru (ŠI:UM). Pri projektni nalogi Laboratorij za digitalno ekonomijo sodeluje osem študentov Univerze v Mariboru (Lana Bračič, Matej Dogša, Luka Falež, Luka Krajšek, Tomi Milošič, Gal Pastirk, Izak Ravnak, Nina Šajt Duh), dr. Andreja Primec (pedagoška mentorica) in mag. Dejan Romih (delovni mentor iz delovne organizacije iz lokalnega okolja). V okviru tega projekta študenti Univerze v Mariboru rešujejo probleme na področju digitalizacije poslovanja. Pri tem sodelujejo Comtron d. o. o., NIJZ Maribor (NIJZ – OE Maribor), Nova Ljubljanska banka d. d., TALUM d. d. in TDR Legure d. o. o.

Preberi več

Logotip društva v angleškem jeziku

Obveščava vas, da je društvo dobilo logotip v angleškem jeziku. Ime društva v angleškem jeziku je Maribor Society of Economists. Logotip je objavljen na spleti strani društva. Za logotip je poskrbel gospod Mario Vetrih, za ime pa gospa mag. Tosja Kobler Jovanovič.

Preberi več

Vabljeno predavanje DEMB PLUS

Vabimo vas na vabljeno predavanje, ki ga prireja Društvo ekonomistov Maribor vsodelovanju z Ekonomsko-poslovno fakulteto Univerze v Mariboru in je drugo v nizuvabljenih predavanj na različne aktualne in zanimive teme –
DEMB PLUS.

Preberi več

Vabljeno predavanje DEMB PLUS

Vabimo vas na vabljeno predavanje g. Bojana Ivanca iz Gospodarske zbornice Slovenije, ki bo potekalo v sredo, 27. oktobra 2021, s pričetkom ob 15.00 v predavalnici P2.8 na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru, Razlagova ulica 14, 2000 Maribor. Predavanje z naslovom AKTUALNA DOGAJANJA NA GLOBALNIH TRGIH IN VPLIV NA SLOVENSKO GOSPODARSTVO bo potekalo v okviru DEMB PLUS.

Preberi več

Strokovna ekskurzija Ptuj 2021

Vabimo vas na tradicionalno jesensko strokovno-družabno ekskurzijo članov Društva ekonomistov Maribor, ki bo potekala v soboto, 6. novembra 2021, s pričetkom ob 10.00 in zaključkom ob 17.00. Več informacij o dogodku najdete v priloženem dokumentu.

Preberi več

Novi logotip društva za 70 let njegovega delovanja

V četrtek, 15. julija 2021, je potekal redni letni zbor članov Društva ekonomistov Maribor, na katerem so člani društva soglasno sprejeli predlog za novi logotip društva za 70 let (delovanja) Društva ekonomistov Maribor, ki sta ga pripravila mag. Dejan Romih in Mario Vetrih (SATIS, Mario Vetrih, s. p.). Novi logotip društva bo povečal prepoznavnost Društva ekonomistov Maribor v letu, v katerem praznuje 70. obletnico (svojega) delovanja.

Preberi več

Novi logotip društva

V četrtek, 15. julija 2021, je potekal redni letni zbor članov Društva ekonomistov Maribor, na katerem so člani društva soglasno sprejeli predlog za novi logotip društva, ki sta ga pripravila mag. Dejan Romih in Mario Vetrih (SATIS, Mario Vetrih, s. p.). Novi logotip društva bo povečal prepoznavnost Društva ekonomistov Maribor, ki letos praznuje 70. obletnico (svojega) delovanja, v Mariboru in njegovi okolici.

Preberi več

Redni letni zbor članov društva

V četrtek, 15. julija 2021, bo potekal redni letni zbor članov Društva ekonomistov Maribor, ki se bo začel ob 18.00 v hotelu Piramida, Ulica heroja Šlandra 10, 2000 Maribor. Predlog dnevnega reda je bil članom društva poslal po pošti ali e-pošti.

Preberi več